Lille Mølle – lukket og slukket

Tilbage

Loading player

Lille Mølle på Christianshavn var indtil årsskiftet en lille perle. Den blev i 1973 foræret til Nationalmuseet af ægteparret Johanne og Ejnar Flach-Bundegaard, efter at de havde beboet den i en menneskealder, siden 1910, hvor de købte møllen.

Flach-Bundegaard indrettede møllen til beboelse og tilføjede masser af finurligheder i møllen med hemmelige rum, masser af minder og symboler og festrum, der blev brugt til store fester, som ægteparret holdt mange af.

I tiden hvor Nationalmuseet havde møllen, var den kun offentlig åben ved særlig aftale med museet, og besøgende blev kun modtaget gruppevis.

I november 2016 blev møllen pludselig ryddet under stor hemmelighedskræmmeri. Christianshavn mistede en stor attraktion og det står klart at Johanne og Ejnar Flach-Bundegaard næppe har fået det ud af at forære deres livsværk til Nationalmuseet som de havde håbet på: at deres bolig skulle bevares for eftertiden.

I stedet er det sandsynligt at møllen bliver solgt I fri handel, formentlig gennem det statslige ejendomsselskab Freja, hvor den kan ende som hvad som helst, formentlig som ejerlejligheder eller firmadomicil.


Station: Christiania
Varighed: 00:20:33
Kan ses indtil: 12 december 2017
Producer: Knud Josefsen
Produktionsår: 2017
Dato: 12 maj 2017

Nye programmer

Seernes favoritter