Dialog – den aktuelle politiske situation

TV Københavns politiske kommentar, Stig Ekman analyserer den aktuelle politiske situation, hvor Benny Haugshøj er studievært

Meget er sket på den politiske front i det nye år.

Når det gælder den borgerlige regering og støttepartiet DF, så så forløbet af finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti i december, hvor LA – som regeringsparti – kun ville stemme for det, såfremt der samtidig vedtages ”historiske” skatte-lettelser, ikke for godt ud, Statsministeren bebudede i sin nytårstale, at nedrivning/udtyndning af husene i ghettoerne i Danmark er mere eller mindre løsningen på problemerne i ghettobebyggelserne. Regeringens skattelettelser på 23 mia. kr. faldt med et brag, men endte dog med et lille forlig på 5 mia. kr. Meningsmålingerne er ikke med blå blok – rød blok ligger konstant på den rigtige side af 90 mandater DF’s para-digmeskiftet på asyl- og flygtningepolitikken bliver ikke til noget, er statsministerens melding.

Men så kom Socialdemokratiet med et udspil med, dels 8 konkrete tiltag, der skal gøre op med parallel-samfund i Danmark, dels et samlet udspil om en ændring af den hidtil førte udlændingepolitik med overskriften ”Retfærdigt og Realistisk”.

Det er vist længe siden, at dansk politik har haft en regering med så megen uenighed internt og med sit parlamentariske støtteparti.

TVK18-109

Share This