EU & DK – og EU’s konkurrencepolitik

EU’s konkurrencepolitik ses ofte som en balanceakt mellem forbrugerpolitik og hensynet til at sikre virksomheders overlevelse og bevare jobs. Konkret betyder det, at EU-kommissionen – ved konkurrencekommissæren – skal sikre forbrugerne rimelige priser og samtidig medvirke til at skabe vækst og arbejdspladser i EU.

Og områder, der har betydning for rimelige priser, vækstskabelse og arbejdspladser er både skattepolitikken, finansmarked (bankerne) og handelspolitikken.

I dette program vil der være fokus på skattepolitikken eller måske mere mundret skattesnyd efter afsløringen af skattesnyd i Luxembourg-lækagen i 2014, Panama-papirerne i 2016 og Paradise Papers i 2017, som har betydet en i den grad unfair konkurrence – hvad vil man helst betale: 0,005% i skattelylande eller 22% i Danmark?

Og konkret betyder skatteunddragelse/snyd, at det er et enormt problem i alle EU’s medlemslande. Hvert år unddrages/snydes de europæiske statskasser for svimlende 7.500 milliarder kroner, som svarer til 15.000 kr. pr. borger hvert eneste år. Og i EU bor der 500 millio-ner mennesker.

Hvorfor er det sådan? Hvad kan der gøres ved? Hvem skal gøre noget ved det?

Tre af mange spørgsmål, der kan stilles omkring skatteunddragelse/snyd.

Christian Juhl, Folkebevægelsen mod EU, interviewes af studievært Benny Haugshøj

TVF 123

Share This