Dialog – den aktuelle politiske situation

Formanden for Danmark Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad Nielsen interviewes af studievært Benny Haugshøj om den aktuelle politisk situation.

Det begyndte i december måned med forløbet af finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti – hvor et regeringsparti ikke vil stemme for finansloven, hvis ikke der samtidig vedtages ”historiske” skattelettelser.

Statsministeren havde i sin nytårstale en Ghetto-del, hvor nedrivning/udtyndning af husene i ghettoerne i Danmark er mere eller mindre løsningen på problemerne i ghettobebyggelserne, men citat: ”Regeringen vil præsentere et udspil mod parallelsamfund i starten af det nye år”, som dog endnu ikke er kommet to måneder inde i det nye år.

En del af debatten i forbindelse med finansforhandlingerne i december sidste år var spørgsmålet om et paradigmeskifte på udlændingeområdet,når det gælder asyl -og flygtningepolitikken, som ikke blev til noget. Statsministeren synes dog efter nytår, at der kunne forhandles om asyl- og flygtningepolitik alligevel.

Men så kom Socialdemokratiet i begyndelsen af februar med et oplæg ”Retfærdig og Realistisk – en udlændinge politik der samler Danmark”, som angav en anden vej end den politik, der har været ført siden 2001, hvor VK-regeringen kom til og sammen med DF fik flertal i Folketinget.Hertil skal lægges det fortsatte S-DF-parløb på forskellige områder, samtidig med at meningsmålingerne er ikke med blå blok, så det ligger ikke til et folketingsvalg, før det skal komme.

Dansk politik er blevet mere ustabil og uforudsigelig de næste 17 måneder frem mod valgdagen i 2019 – for hvem kan regeringen regne med at få støtte fra udover fra DF, der reelt bestemmer over, hvor langt tid den kan blive siddende frem mod netop næste folketingsvalg?

TVK18-114

Share This